Sonbahar Ve Bal Kabağı Ritüelleri

  


   Sonbahar geldiğinde    dört gözle beklediğim iki an var. İlki, doğum günüm. ( 6 ay kala geri sayımım başlıyor 😁) Diğeri ise Ekim aynın son haftası. Bal kabakları ile en haşır neşir olduğum hafta. Hemen stok kabaklarımı çıkarırım ve sevdiklerime bal kabağının ana malzemesi olduğu mağrifetlerimi süsler püsler hediye ederim. Ritüelleri çok sevdiğimden, kendime  özelleştirdiğim günleri atlamamaya hatta sembolik bir şeyler atfetmeye özen gösteririm. Bence ritüeller bünyesinde peyderpey anıları da muhafaza eder. Minik paylaşımlar, minik tebessümler o anı kalıcı hale getiriyor aynı zamanda.

  


   Bal kabağına gelecek olursam; hayatımın en özel meyvesi desem abartmam herhalde. Nedeni ise; anneannem biz küçükken  özel günlerde, özlediğimizi düşündüğünde ya da bize jest olsun diye bal kabakları ile ay böreği yapardı. O börekler yediğim en gurme böreklerdi. Ondandır bal kabağının çorbası, böreği, makarna yanı olsun... Bayılırım. Çok tuzlu olarak tüketilmediğini düşündüğüm içinse son bir kaç yıldır Ekim ayı geldiğinde Cheesecake ini yapıyorum. Tatlı olarak tüketmeyi çok tercih etmesem de bal kabağı cheesecake e inanılmaz yakışıyor. Tavsiye ederim 😋

   Tarifimi de şuracığa iliştiririm ...


Tabanı;

🍁3 paket yulaflı bisküvi

🍁3 yemek kaşığı tereyağ


Kreması;

🍁600 gr labne

🍁1 paket sıvı krema

🍁1 su bardağı şeker 

🍁2 yemek kaşığı nişasta

🍁1 paket vanilya

🍁1 tepeleme yemek kaşığı un

🍁3 yumurta


Üst sosu;

🍁500 gr bal kabağı

🍁1 çay kaşığı tarçın

🍁1 su bardağı şeker

🍁Yarım su bardağı su





Yapılışı:

  🍂Önce yulaflı bisküvilerimi robottan geçiriyorum. Erittiğim tereyağını üzerine döküp karıştırıyorum. Kullanacağım pişirme kabının tabanına sıkıştırılmış olarak yayıyorum. 

  🍂 Kreması için; labne, şeker, sıvı krema ve vanilyayı homojen hale gelene kadar çırpıyorum. Karışıma yumurta, nişasta ve unu  ekliyorum. Kıvamı oluşana kadar çırpmaya devam ediyorum. Kremam hazır olduğunda kaba yerleştirdiğim tabanın üzerine döküyorum.

  🍂180 derecede ısıttığım fırında 45 dakika kadar, içi cıvık kalmayacak ve üzeri kızaracak şekilde pişiriyorum.

  🍂 En üst katmanı için ise bir tencerede bal kabaklarımı şeker ve su ile birlikte yumuşayana kadar pişiriyorum. Suyunu çekmesine yakın yumuşayan bal kabaklarımı çatal yardımı ile püre haline getiriyorum. Tarçını ekleyip bir tur daha karıştırıyorum.

  🍂 Fırından çıkan cheesecakelerim soğuyunca da bal kabağı püremi en üstüne yayıyorum. 


    Julie & Julia modumla  herkese afiyet olsun diyorum. 😊




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İTALYA GÜNLÜĞÜM - Napoli, Pompei Kenti, Sorrento Sahilleri

ANIT AĞAÇ

BİR ANNEANNE SÖZLÜĞÜ